nieuws

Faillissement Care Free Twente staat claim Menzis van 6 ton niet in de weg

Hoofdkantoor van Menzis in Enschede
Hoofdkantoor van Menzis in Enschede © RTV Oost / Rogier van den Berg
Zorgverzekeraar Menzis zegt dat het faillissement van het Enschedese zorgbureau Care Free Twente vooralsnog geen gevolgen heeft voor de zes ton die Menzis van het zorgbureau terug wil. 
Een woordvoerster van Menzis legt uit dat de claim van 600.000 euro is neergelegd bij de vof Care Free Twente. "Vorige week vrijdag is de bv Care Free Twente failliet verklaard, maar daar hebben wij de claim dus niet neergelegd."
Menzis heeft er om deze reden alle vertrouwen in dat het - in haar ogen - onterecht uitgekeerde zorggeld weer terug wordt betaald.
De situatie was anders geweest als Menzis de claim bij de bv Care Free Twente had ingediend, zegt de woordvoerster. "Dan waren wij één van de schuldeisers geweest en zou een curator erover beslissen."
Directrice Rima Lahdo van Care Free Twente vertrouwt nog steeds op een goede afloop. Het zorggeld is volgens haar wél goed besteed. Ze blijft bij haar verhaal dat ze er is ingeluisd door twee ex-werknemers. Die zouden onder meer zorgindicaties te hoog en onvolledig hebben ingevuld. Lahdo zegt dat ze aangifte heeft gedaan tegen het tweetal bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en bij de politie.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.