nieuws

DAG 2 | Het Britten Jeugdstrijkorkest op reis: Deens en Zweeds geld ophalen en koffer inpakken

Het Britten dag 2
Het Britten dag 2 © Het Britten
Het Britten Jeugdstrijkorkest gaat op tournee! En RTV Oost gaat deze muzikale toptalenten volgen nét voor en tijdens hun Scandinavië-tour. De ups en downs, de paniekmomenten en de vreugdedansjes, alles komt voorbij in de persoonlijke vlogs die de jonge (alt)violisten, contrabassisten en cellisten voor ons gaan maken. Vandaag volgen we violiste Fransje
Volg Het Britten Jeugdstrijkorkest tijdens hun Scandinavië-tour! Dit is dag 2
Hallo! Ik ben Fransje Kalhorn, ik ben 16 jaar en ik speel viool. Ik speel iets meer dan twee jaar in Het Britten. Ik speel bij sommige stukken eerste viool en bij de andere stukken speel ik tweede viool.
Vandaag heb ik mijn koffer helemaal ingepakt, vioolles gehad en ben ik nog even naar de stad geweest om wat laatste dingetjes voor de tournee te kopen. Ook heb ik vanavond mijn lunchpakketje voor morgen alvast klaargemaakt, omdat ik daar morgenochtend geen tijd meer voor heb. Ik heb super veel zin in de tournee en ben heel erg benieuwd hoe mooi Denemarken en Zweden zullen zijn!
Dirigente Loes Visser richtte het orkest in 2007 op zodat strijkers uit Oost-Nederland hun talenten op niveau kunnen ontwikkelen. In 2014 won het orkest de eerste prijs tijdens het prestigieuze Summa Cum Laude Festival in Wenen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.