nieuws

Centrum van Rijssen krijgt metamorfose in 2020

Sfeerimpressie van het Schild in Rijssen zoals het moet worden
Sfeerimpressie van het Schild in Rijssen zoals het moet worden © Reitsema/gemeente Rijssen-Holten
Een plein, waterspeelplek voor kinderen en veel groen. Dat is kort samengevat het plan voor de nieuwe inrichting van het winkelcentrum van Rijssen. Ondernemers en de gemeente vonden het hoog tijd worden om het oude Rijssen in een nieuw jasje te steken.
Rijssen hoort bij de 45 oudste steden van Nederland. Toch is deze oude geschiedenis in het straatbeeld niet altijd terug te zien. In 2017 is de gemeente daarom met onder meer winkeliers, het Rijssens Museum en een lokale architect om tafel gegaan om verschillende onderdelen van deze geschiedenis weer leesbaar te maken.

Cultuurverschillen

Zo wordt het Schild (het plein, red.) weer het kloppend hart van het centrum. Met bomen en een betere invulling voor horeca. Bij de bestrating wordt aandacht gegeven aan het terugbrengen van het hof van De Schildkerk en het tot uiting brengen van de cultuurverschillen tussen West- en Oost-Rijssen.

Prairie

Ook komt er meer groen. Boomsoorten die er vroeger stonden, komen weer terug en er komt nieuwe aanplanting bij zoals prairiebeplanting. Dit moet naast de biodiversiteit ook meer sfeer en kleur geven aan de stad.
Volgend jaar, in 2020, gaat het centrum van Rijssen op de schop.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.