nieuws

Negentig truckers onderweg van Kampen naar Truckstar in Assen

In een lange stoet van maar liefst 90 trucks zijn ze vertrokken van Kampen naar het Truckstar Festival in Assen. Vrachtwagenchauffeurs met een oplegger van de Kampense fabrikant Broshuis. "Het is gewoon machtig mooi", zegt een trotse Kampenaar vanaf een viaduct boven de N50.
Het zijn geen gewone vrachtwagens, maar allemaal van het type "uitzonderlijk transport". Ze vervoeren lange stalen balken, graafmachines, tractors, of zelfs complete vakantiehuisjes. 

Ambassadeurs

Broshuis heeft voor de deelnemers een deel van het parkeerterrein bij de populaire truckersdagen in Assen afgehuurd. Wie normaal bij het festival aanwezig wil zijn, moet geluk hebben een kaartje te kunnen bemachtigen. Dat gaat via loting. 
Jelke de Jong van Broshuis ziet de chauffeurs als ambassadeurs van hun merk. "De bazen van transportbedrijven zijn onze klanten, maar de jongens die achter het stuur zitten en dagelijks met onze opleggers werken, die verdienen het ook wel eens om in de watten gelegd te worden."

Veiligheid

Het convooi krijgt vrij baan, maar mag niet voor al te veel opstoppingen zorgen. In overleg met veiligheidsdiensten gaan de vrachtwagencombinaties via twee verschillende opritten de N50 op.
Als ze onder het eerste viaduct rijden, wordt er uiteraard flink getoeterd. "Ik ben zelf vrachtwagenchauffeur geweest", zegt een man in een scootmobiel. Natuurlijk had hij graag mee willen rijden, maar zijn gezondheid staat dat niet toe. "Chauffeurs zijn een apart slag mensen. Dat kan je niet uitleggen. Dat moet in je zitten. Het blijft altijd een kick, zeker als zoiets voorbij komt".
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.