DAG 3 | Het Britten Jeugdstrijkorkest op reis: het vertrek en eerste optreden in Denemarken

Het Britten Jeugdstrijkorkest gaat op tournee! En RTV Oost gaat deze muzikale toptalenten volgen nét voor en tijdens hun Scandinavië-tour. De ups en downs, de paniekmomenten en de vreugdedansjes, alles komt voorbij in de persoonlijke vlogs die de jonge (alt)violisten, contrabassisten en cellisten voor ons gaan maken. Vandaag volgen we altvioliste Ursula en celliste Nina.

Hoi hoi, mijn naam is Nina van Dijk! Ik ben 17 jaar oud en ik speel cello in het Britten. Mijn vlog gaat over de reis naar Denemarken en hoe we in Svendborg onze vrije tijd doorbrachten. Veel plezier met kijken!

Ik heet Ursula Skaug, ben 22 jaar en speel altviool. Deze dag hebben we ‘s ochtends gerepeteerd. Daarna hebben we lekker geluncht en even gerust, zodat we ‘s avonds op een schattig pleintje in Svendborg een concertje konden geven.

Dirigente Loes Visser richtte het orkest in 2007 op zodat strijkers uit Oost-Nederland hun talenten op niveau kunnen ontwikkelen. In 2014 won het orkest de eerste prijs tijdens het prestigieuze Summa Cum Laude Festival in Wenen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: