Expeditie Oost: Mensen van over de hele wereld aanwezig op de Zwarte Cross

Dag 2 van de Zwarte Cross zit erop! De campinggasten hadden al een avond op de camping achter de rug en begonnen vanmorgen met een culinair ontbijtje: bier en een vette hap.

De campinggasten waren vanmorgen snel te herkennen aan hun brakke koppen. Ze hebben genoten van de eerste avond op de Zwarte Cross. "Ik weet er weinig meer van, maar ik weet wel dat we het ontzettend gezellig hebben gehad", zegt een campinggast met kleine oogjes. 

De vrijdag komt, net zoals de campinggasten, rustig op gang. De eerste bezoekers druppelen binnen en genieten van de motorcross die aan het eind van de ochtend op het programma staat. Een enkeling heeft nog last van de vorige avond en legt zijn maaginhoud met veel gevoel in de dichtstbijzijnde prullenbak. De mensen zijn er niet minder aardig om en gaan een gezellig gesprek met elkaar aan.

Internationaal bezoek

Mensen van over de hele wereld komen hier naar Lichtenvoorde om te genieten van de Zwarte Cross. Zelfs vanuit Australië zijn er mensen afgereisd naar Gelderland om het grootste festival van Nederland mee te maken. "Ik ben hier met mijn hele familie. Vrienden van ons zeiden dat we dit echt een keer mee moesten maken. De vakantiebestemming voor dit jaar was daarom snel uitgekozen."

De sfeer is relaxed. Mensen genieten van de muziek, liggen op het gras met elkaar te praten en nemen af en toe een slok van hun drankje. Een vrouw van middelbare leeftijd heeft voor vanavond wildere plannen: "Nu doen we het nog rustig aan, maar straks gaan we een bodem leggen en dan gaat het dak eraf vanavond."

En het dak ging eraf vanavond. Ook de tweede avond van de Zwarte Cross werd een knaller van een feest. Morgen zijn we ook aanwezig op de derde dag van de Zwarte Cross, tot dan!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Expeditie Oost Zwarte Cross 2019 Lichtenvoorde
Deel dit artikel: