Heracles Almelo in Mariënberg onderuit tegen gedegradeerd Excelsior

Heracles Almelo heeft vanavond het oefenduel met Excelsior verloren. De ploeg die degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie was met 2-0 te sterk.

Heracles begon met drie nieuwkomers in de basis. Navajo Bakboord, Teun Bijleveld en Cyriel Dessers stonden aan de aftrap. Janis Blaswich stond opnieuw onder de lat.

De kansen waren voor Heracles in de eerste helft, maar de enige treffer kwam van de Rotterdammers. Na zeven minuten kopte Herve Matthys raak. Mo Osman, Silvester van der Water en vooral Cyriel Dessers waren gevaarlijk voor de Almeloërs, maar scoorden niet.

Ook na rust bleven de kansen komen voor Dessers, maar hij had zijn vizier niet op scherp vanavond. Een kwartier voor het einde werd het zelfs 0-2. Thomas Oude Kotte scoorde en opnieuw kwam de treffer uit een standaardsituatie, die keer een vrije trap. Direct daarna wisselde Frank Wormuth zijn volledige elftal.

Van die elf was Reuven Niemeijer de gevaarlijkste. Hij schoot twee keer, maar de bal ging over en daarna naast. Heracles scoorde niet meer en dus leed het, na het verlies tegen Club Brugge, de tweede nederlaag van de voorbereiding.

Programma

Het was de eerste van drie oefenwedstrijden van Heracles deze week. Morgen gaat het op bezoek bij Rot-Weis Oberhausen en zaterdag bij FC Volendam. Daarna volgen nog drie duels tot het begin van de competitie. Bekijk hier de volledige voorbereiding van Heracles.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: