PEC Zwolle maakt er zeven bij jubilerend ZAC, hattrick Flemming

PEC Zwolle heeft vanavond met 7-1 gewonnen van plaatsgenoot ZAC. Die club bestaat 125 jaar en werd afgelopen seizoen kampioen in de 3e klasse. Zian Flemming was opnieuw de grote man bij PEC, met drie treffers.

Zwolle begon met een mix van enkele nieuwelingen en jonge spelers. Sam Kersten maakte zijn officieuze debuut en Sai van Wermeskerken begon voor het eerst in de basis.

Na ruim een kwart wedstrijd was het raak voor PEC. Zian Flemming kopte de 0-1 binnen op aangeven van Kersten. Een paar minuten later maakte hij ook zijn tweede en nog geen minuut daarna zorgde Eliano Reijnders voor de 0-3. Flemming volmaakte in de laatste minuut zijn hattrick.

Zwolle begon met dezelfde elf aan de tweede helft en na een uur zorgde Jan Quispel voor de 0-5. Tien minuten later tekende Reijnders met zijn tweede de 0-6 aan. Direct daarna wisselde John Stegeman negen spelers. Alleen Xavier Mous en Yuta Nakayama bleven staan.

Daarvan maakte Lennart Thy na een fraaie aanval direct de 0-7. De jubilaris kreeg ook nog een eretreffer op het bord. Okke Scholten zette de eindstand op 1-7.

Programma

Zwolle heeft nog maar één duel op het programma staan voor het begin van de competitie. Zaterdag 27 juli speelt het in eigen stadion tegen Asteras Tripolis. Bekijk hier de volledige voorbereiding van PEC Zwolle.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
PEC Zwolle Zwolle Betaald voetbal Voetbal Sport
Deel dit artikel: