nieuws

Praat mee: Ik maak me zorgen om mijn persoonlijke gegevens bij gebruik van apps

Praat mee: Ik maak me zorgen om mijn persoonlijke gegevens bij het gebruiken van apps op mijn telefo
Praat mee: Ik maak me zorgen om mijn persoonlijke gegevens bij het gebruiken van apps op mijn telefo © FaceApp
Ik maak me zorgen om mijn persoonlijke gegevens bij het gebruiken van apps op mijn telefoon.
Lukt het niet om te stemmen? Klik hier. 
Er gaan de laatste weken duizenden foto's rond op social media van verouderde gezichten. Die foto's kan je maken met de Faceapp. Dat is een populaire smartphone-app waarmee je een filter over selfies kunt plaatsen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld zien hoe jij er als oude man of vrouw uit zou zien. In de afgelopen weken groeit de populariteit van de app en wordt hij ook gebruikt door veel bekende mensen.
Maar in de kleine letters van de voorwaarden van deze app staat dat je ook toestemming geeft voor verkoop van deze foto's en je persoonsgegevens. FaceApp verzamelt en bewaart alle foto's die gebruikers maken. Daarnaast worden gegevens waarmee je telefoon wordt geïdentificeerd ook bewaard, samen met cookies, logbestanden, je locatie en je appgebruik.

Praat mee

Wat doe jij bij het downloaden en gebruiken van een app op je telefoon? Let je goed op welke gegevens er worden opgeslagen of geloof je het allemaal wel?
Laat het ons weten door te stemmen en te reageren hier of op Facebook. Je kan ook een (spraak)berichtje sturen via WhatsApp. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.