nieuws

Minister Gehandicaptenzaken uit Hardenberg opent mindervalidenhotel op Zwarte Cross

Minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink opent mindervalidenhotel op Zwarte Cross
Minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink opent mindervalidenhotel op Zwarte Cross © Regio 8
De minister van Gehandicaptenzaken, Rick Brink uit Hardenberg, heeft vanmiddag op het festivalterrein van de Zwarte Cross het Enschedees mindervalidenhotel geopend. Twintig tot vijfentwintig mindervaliden kunnen blijven slapen.
Dat meldt Omroep Gelderland op haar website. De tent, die MIVA Las Vegas gaat heten, wordt naast het Grasnapolsky opgezet. Het idee van het hotel komt van Diane Eilander, zelf werkzaam als fysiotherapeut bij 't Roesingh in Enschede.
In de tent zijn slaapplekken, tilliften, aangepast sanitair en verzorging aanwezig voor de hotelgasten. Er is zelfs een eigen taxi van de camping naar het festivalterrein geregeld. 

Onderdeel van het festival

Minister Brink vindt het mindervalidenhotel een goed initiatief. "In mijn jongere jaren gingen veel mensen om mij heen naar festivals. Zelf kon ik vaak niet mee of moest ik eerder weg. Ik lust ook wel een biertje en door dit mindervalidenhotel ben je nu ook echt onderdeel van het festival."
En dat het hotel op de Zwarte Cross staat, maakt Brink trots. Hij was namelijk zelf groot fan van de band Jovink en de Voederbietels. "Ik had posters aan de muur hangen en heb alle cd's van de band. Ik vind het daarom extra bijzonder dat ik dit hotel op de Zwarte Cross mag openen."

Organisatie

De organisatie van het festival hoopt met het mindervalidenhotel drempels weg te nemen voor bezoekers die slecht ter been zijn. 'De Zwarte Cross is al een slijtageslag wanneer je 'gewoon' kunt lopen. Stel je maar even voor hoe dit is wanneer je niet kunt lopen en kampt met bijvoorbeeld een dwarslaesie', schrijft de organisatie op haar site.

Ook Danielle Schutgens, directeur van HandicapNL is super trots op het mindervalidenhotel. "Ik hoop dat veel meer festivals het goede voorbeeld van de Zwarte Cross gaan volgen", aldus Schutgens.
Het hotel wordt komend weekend getest op het festival en wordt bij succes uitgerold naar andere festivals in het land.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.