Gedeeltelijke maansverduistering in Overijssel slecht te zien

Wie vanavond in Overijssel naar de hemel keek om de gedeeltelijke maansverduistering te zien, kwam bedrogen uit. Alleen in Zwolle en Kampen lukte het een aantal Twitteraars om het hemelverschijnsel te fotograferen.

De gedeeltelijke maansverduistering begon om kwart voor negen vanavond, rond half twaalf was deze maximaal. Vannacht rond tien voor half drie was de verduistering voorbij.

Bij een maansverduistering komt de aarde tussen de maan en de zon te staan, waardoor het zonlicht de maan niet meer bereikt en er een schaduw ontstaat. Vanavond valt niet heel de maan in de schaduw, vandaar dat het een gedeeltelijke maansverduistering is.

Dat de gedeeltelijke maansverduistering in Overijssel slecht te zien is, werd al verwacht. "In het noorden en oosten klaart het pas laat op, dus daar is de kans klein om iets te zien", zei NOS-weerman Marco Verhoef eerder vandaag. 

Toch is het een paar Overijsselaars gelukt om de verduistering te fotograferen. 

Superbloedwolfmaan

Begin dit jaar werd wel heel de maan verduisterd. Dat leverde toen een superbloedwolfmaan op. Vele Overijsselaars deelden toen massaal kiekjes van de maansverduistering op social media.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
maansverduistering Zwolle Nieuws
Deel dit artikel: