nieuws

Hoge Canadese onderscheiding voor vrijwilliger informatiecentrum begraafplaats Holten

Vrijwilliger Edwin van der Wolf heeft een hoge Canadese onderscheiding ontvangen. De Hattemer ontving ‘The Sovereign’s Medal for Volunteers' onder andere voor zijn researchwerk voor het Informatiecentrum Canadese Begraafplaats in Holten. Hij kreeg de onderscheiding uit handen van ambassadeur Sabine Nölke van Canada. 
Tijdens een ceremonie in de residentie van de Canadese ambassadeur op Villa Groot Haesebroek in Wassenaar benadrukte de ambassadeur hoe uitzonderlijk het is dat iemand die niet in bezit is van de Canadese nationaliteit deze onderscheiding ontvangt. 
Edwin van der Wolf ontvangt hoge Canadese onderscheiding

Veelzijdig vrijwilliger

Van der Wolf is sinds september 2011 researcher, gids en baliemedewerker bij het Informatiecentrum Canadese Begraafplaats (ICB) in Holten. Daarnaast is hij voorzitter van stichting Gedenkstenen Hattem.
"Edwin van der Wolf wijdt zijn tijd aan het eren van Canadese militairen die in Europa zijn gestorven, met name tijdens de bevrijding van Nederland, en om jongere generaties voor te lichten over het belang van herdenking. Hij is vrijwilliger bij het informatiecentrum op de Canadese oorlogsbegraafplaats Holten, waar hij bezoekers leidt en onderzoek doet", aldus ambassadeur Sabine Nölke van Canada.
Edwin van der Wolf bij het Informatiecentrum Canadese Begraafplaats
Edwin van der Wolf bij het Informatiecentrum Canadese Begraafplaats © RTV Oost

Passie

Van der Wolf is geboren en getogen in Deventer. Hij is erg trots op de onderscheiding en waardering. Hij doet zijn werk met passie. "Ik wil het fascisme en de dictatuur uit de wereld helpen. Mensen laten zien dat zoiets als wat in Nederland en Europa is gebeurd in de Tweede Wereldoorlog niet weer gebeurd", zegt van der Wolf.
Het ICB in Holten is erg trots. "Deze onderscheiding straalt ook op ons af, wij zijn erg verrast. Hij is voor ons van enorme waarde. Hij heeft een grote kennis van namen, feiten en verhalen over de soldaten hier op de begraafplaats", zegt Henk Vincent, bestuurslid van het ICB.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.