nieuws

Enschede onderzoekt wat uitspraak vliegveld Twenthe betekent voor festivals

Raad van State verbiedt evenementen op vliegveld Twenthe
Raad van State verbiedt evenementen op vliegveld Twenthe © RTV Oost / Monika Schreurs
De gemeente Enschede gaat onderzoeken wat de uitspraak van de Raad van State over Vliegveld Twenthe betekent voor de evenementen die de komende weekenden zijn gepland op vliegveld Twenthe. Vanochtend bepaalde de hoogste bestuursrechter van Nederland dat er geen evenementen mogen worden gehouden op het middenterrein van de voormalige vliegbasis vanwege de uitstoot van stikstof.
Volgende week zaterdag, 27 juli, staat het technofestival Onder de Radar op het programma en het weekend erop Airforce Festival. De festivalorganisaties verkeren sinds de uitspraak in grote onzekerheid wat dit betekent voor hun evenement.
'Enschede gaat op korte termijn in beeld brengen wat de juridische en planologische gevolgen van de uitspraak zijn. Verder willen we de tijd nemen om in goed overleg met de eigenaren van de deelgebieden te bepalen welke stappen we gaan zetten', laat de gemeente Enschede in een schriftelijke reactie weten.

Basis voor natuurontwikkeling
'Vanzelfsprekend betreuren wij deze uitspraak. Met de herontwikkeling van de voormalige vliegbasis hebben wij in de plannen een zorgvuldige balans gezocht tussen leisure, natuur en bedrijfsontwikkeling. Naast het creëren van een evenementenlocatie vormt dit plan ook de basis voor natuurontwikkeling. Wij zien de consequenties van deze uitspraak als een landelijk vraagstuk en zijn ook blij dat minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) onder voorzitterschap van de heer Remkes een adviescollege Stikstofproblematiek ingesteld heeft. Wij volgen het werk van dit adviescollege op de voet.'
De gemeente benadrukt dat de uitspraak geen betrekking heeft op de Technology Base, die in het noordelijke gedeelte van Vliegveld Twenthe is gevestigd.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.