Tenuelancering Go Ahead Eagles maakt indruk op social media

Steeds meer betaald voetbalclubs steken de nodige energie en moeite in marketing- en media activiteiten. Zo is de laatste jaren de lancering van het clubtenue een terugkerend fenomeen op de socialmediakanalen. Ook bij Go Ahead Eagles. De club uit Deventer maakte een creatieve video en dat bleef niet onopgemerkt.

Sportmarketingbureau Sportnext, dat jaarlijks een top elf wereldwijd samenstelt, schaarde de lanceringsvideo van Go Ahead in een rijtje met clubs als Arsenal, Chelsea en Barcelona. 

Lanceringsvideo clubtenue Go Ahead Eagles (bron: YouTube)

"De video is gebaseerd op drie elementen", zegt perschef Wouter Rutgers op Radio Oost. "De vele vrijwilligers die zich inzetten voor de club, het honderdjarige verblijf van Go Ahead Eagles aan de Vetkampstraat én de introductie van de nieuwe tenues."

Vetkampstraat

Op de shirts zijn meerdere verwijzingen naar de Vetkampstraat. Zo heeft het uittenue gouden tinten omdat het een dubbelgouden jubileum betreft en op de zijkanten van het shirt staat 'Home of Football', zoals dat ook staat op de toegangspoort van het stadion. Onderaan de rug keert de skyline van Deventer weer terug op het shirt. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Go Ahead Eagles Deventer Nieuws
Deel dit artikel: