nieuws

Zeer grote brand verwoest papierrecyclingbedrijf in Staphorst

Bij een papierrecyclingbedrijf aan de Industrieweg in Staphorst woedde vannacht een zeer grote brand. Een deel van het gebouw is ingestort. Volgens de brandweer moet het gebouw van Huhtamaki Paper Recycling als verloren worden beschouwd.
Een deel van het fabriekspand stortte een uur na de eerste melding van de brand in. Een buitenmuur en een deel van het dak kwamen naar beneden. Omstanders zeggen verschillende explosies tijdens de brand te hebben gehoord. 
Brandweerkorpsen uit verschillende plaatsen in de regio zijn opgeroepen om het vuur te bestrijden. Rond twee uur had de brandweer het vuur onder controle. Het nablussen duurt naar verwachting nog de rest van de dag. Hierbij blijft veel rook vrijkomen.

NL Alert

Vanwege de rookontwikkeling heeft Veiligheidsregio IJsselland een NL Alert laten versturen. Omliggende woningen zijn ontruimd, de bewoners hebben tijdelijk onderdak gevonden bij familie of bekenden. Mensen in de omgeving moeten uit de rook blijven en ramen en deuren sluiten. Ook moet ventilatie uitgeschakeld worden. 
Veiligheidsregio IJsselland adviseert mensen uit de omgeving Staphorst om binnen te blijven. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, bij de brand hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.