DAG 4 | Het Britten Jeugdstrijkorkest op reis: pootjebaden in de fontein en jamsessies

Het Britten Jeugdstrijkorkest gaat op tournee! En RTV Oost gaat deze muzikale toptalenten volgen nét voor en tijdens hun Scandinavië-tour. De ups en downs, de paniekmomenten en de vreugdedansjes, alles komt voorbij in de persoonlijke vlogs die de jonge (alt)violisten, contrabassisten en cellisten voor ons gaan maken. Vandaag volgen we violisten Roza en Tina.

Mijn naam is Roza Herwig, 22 jaar en violiste (concertmeester). Ik studeer nu zang aan het conservatorium van Amsterdam en zing tijdens dit tournee ook solo. Op dag vier repeteerden we 's ochtends en daarna hadden we vrije tijd in Svendborg.

Later hebben we gerepeteerd op het plein, met z'n allen gegeten en om 20.00 uur het concert gegeven. Het was een leuk buitenconcert met ontzettend enthousiast publiek! In onze vrije tijd hebben we wat broodjes gehaald en zijn we bij een vintagewinkel geweest:)

Hoi, ik ben Tina Draadjer en ben 21 jaren jong. Ik studeer viool en zit in mijn eerste jaar van het conservatorium in Utrecht bij Hebe Mensinga. Ik speel eerste viool in het Britten.

Dirigente Loes Visser richtte het orkest in 2007 op zodat strijkers uit Oost-Nederland hun talenten op niveau kunnen ontwikkelen. In 2014 won het orkest de eerste prijs tijdens het prestigieuze Summa Cum Laude Festival in Wenen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: