Nijverdaller (66) ruim twee jaar de cel in voor faillissementsfraude

Een 66-jarige man uit Nijverdal is veroordeeld tot 27 maanden cel. Volgens de rechter heeft hij zich samen met twee Drentse mannen schuldig gemaakt aan faillissementsfraude.

De Nijverdaller vormde van 2012 tot en met 2014 samen een 54-jarige man uit Hoogeveen en een 53-jarige man uit Zuidwolde een criminele organisatie.

Geld onttrokken

Volgens de rechter presenteerde de Hoogevener zichzelf als jurist en als iemand die noodlijdende bouwbedrijven te hulp kon schieten. Zodra hij en zijn twee kompanen de leiding over de bedrijven in handen hadden werd er niet geïnvesteerd, maar juist geldbedragen onttrokken.

Het drietal voerde geen deugdelijke administratie en negeerde oproepen van curatoren. In alle gevallen werd een katvanger aangesteld als bestuurder. Kort na dit aantreden ging het bedrijf failliet en bleef er een chaos achter.

Kompanen ook de cel in

De 54-jarige man uit Hoogeveen kreeg een celstraf van 33 maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk opgelegd. De man uit Zuidwolde moet 21 maanden de cel in.

De drie mogen naast de celstraf vijf jaar lang geen statutair bestuurder van rechtspersonen zijn. Het Openbaar Ministerie eiste eerder tot drie jaar cel tegen de mannen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Nijverdal faillisement fraude Reggestreek Nieuws
Deel dit artikel: