nieuws

Stichting: "Enschede moet duidelijk maken dat festivals niet door kunnen gaan"

Airforce Festival 2018
Airforce Festival 2018 © Monika Schreurs
Stichting Lonnekerberg kan zich niet voorstellen dat het Airforce Festival en het Onder de Radar Festival op het evenemententerrein van de voormalige Vliegbasis Twenthe doorgaan. De stichting roept de gemeente Enschede vandaag in een open brief op duidelijk te maken dat de vergunningen voor de festivals niet verleend kunnen worden en dat de evenementen dus niet door kunnen gaan. 
De Raad van State zette woensdag een streep door de plannen voor festivals op het evenemententerrein van de voormalige vliegbasis Twenthe. De plannen zouden leiden tot een te hoge uitstoot van stikstof, die niet in lijn is met Europese regels.
De gemeente Enschede liet daarop weten te onderzoeken wat de uitspraak betekent voor de evenementen die de komende weekenden zijn gepland. Volgende week zaterdag, 27 juli, staat het technofestival Onder de Radar op het programma en het weekend erop Airforce Festival. 
Bij Stichting Lonnekerberg hebben ze de indruk dat de gemeente Enschede de evenementen ondanks de uitspraak van de RvS toch door wil laten gaan. "Wij kunnen het ons niet voorstellen dat de uitspraak van de Raad van State niet wordt gerespecteerd", reageert Paul van der Valk van de stichting. "De gemeente zal duidelijk moeten communiceren dat deze evenementen niet door kunnen gaan." 
De organisatoren van Onder de Radar Festival en Airforce Festival weten zeker dat hun festivals doorgaan. Dat schrijven ze op hun websites.

Onder De Radar Festival

Broeders en zusters, geen zorgen. We zien elkaar en een hele hoop nieuwe vrienden volgende week op Onder De Radar Festival 2019. Zoals jullie waarschijnlijk in de media hebben gelezen zijn er onduidelijkheden omtrent de toekomstige evenementen op Vliegveld Twenthe. De aanleiding hiervan is de landelijk verstrekkende stikstof-uitspraak van de rechtbank in mei en daaropvolgend, problemen met het verstrekken van de omgevingsvergunning voor het vliegveld. Ook wij volgen de ontwikkelingen met grote interesse en zijn benieuwd naar de gevolgen voor de toekomst. Voor dit jaar zijn echter alle benodigde vergunningen verstrekt en alle onderzoeken gedaan. Wij kunnen daarom melden dat Onder De Radar Festival gewoon door zal gaan; de opbouwwerkzaamheden zijn inmiddels gestart.
Tot volgende week ?
Basic Grooves

Airforce Festival

"Zoals jullie waarschijnlijk in de media hebben gelezen zijn er onduidelijkheden omtrent de toekomstige evenementen op Vliegveld Twenthe. De aanleiding hiervan is de landelijk verstrekkende stikstof-uitspraak van de rechtbank in mei en daaropvolgend, problemen met het verstrekken van de omgevingsvergunning voor het vliegveld.
Ook wij volgen de ontwikkelingen met grote interesse en zijn benieuwd naar de gevolgen voor de toekomst. Voor dit jaar zijn echter alle benodigde vergunningen verstrekt en alle onderzoeken gedaan. Wij kunnen daarom melden dat AIRFORCE Festival 2019 – Destined to Diverge door zal gaan; de opbouwwerkzaamheden zijn inmiddels gestart.
We zien jullie snel! Laten we er een legendarische dag van maken!
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.