nieuws

Afvalbedrijf Twence bereid om Amsterdams afval te verwerken

Afvalverwerker Twence
Afvalverwerker Twence © RTV Oost/ Allard Olsman
Afvalbedrijf Twence is bereid bedrijfsafval van de noodlijdende Amsterdamse afvalverwerker AEB te verbranden. Daarmee geeft Twence gehoor aan een oproep van de Vereniging Afvalbedrijven. Maar de ovens van Twence worden pas gevuld met Amsterdams afval als daar geld voor vrij komt.
De problemen bij AEB in Amsterdam zijn groot. Het bedrijf heeft geen rooie cent meer en vier van de zes verbrandingsovens liggen stil. Zonder ingrijpen dreigt de inzameling van afval in Nederland in gevaar te komen, waarschuwde de branchevereniging voor afvalbedrijven, waartoe ook Twence behoort.
"De vereniging heeft de sector gevraagd om een oplossing", zegt de woordvoerster van Twence. "Het antwoord op de vraag of wij materiaal uit Amsterdam in onze eigen ovens kunnen verwerken is ja." Twence heeft voldoende capaciteit als ze deels stopt met de invoer van afval uit Engeland. "De mogelijkheid om daar voor een deel mee te stoppen is er", zegt de woordvoerster.
Behalve Twence zijn er nog andere afvalverwerkers die het Amsterdamse afval willen verwerken. AEB Amsterdam moet die kosten op zich nemen, maar heeft daarvoor wel meer geld nodig. Daarover voert AEB nu gesprekken met banken en de gemeente. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.