nieuws

Eerste Gouden Trekker Award uitgereikt tijdens Zwarte Cross

De eerste editie van de Goude Trekker
De eerste editie van de Goude Trekker © RTV Oost / Chantal Everaardt
Op de Zwarte Cross is vanmiddag de eerste Gouden Trekker uitgereikt. De prijs is in het leven geroepen door Team Agro NL, een organisatie die de landbouwsector promoot.
Demoslager Gert Jan Kiers uit Weesp mag zich de winnaar van de allereerste Gouden Trekker Award noemen. Kiers laat graag zien wat er met eerlijk vlees allemaal gemaakt wordt en draagt de agrarische sector een warm hart toe.

Jan Bronninkreef, vorig jaar winnaar van Expeditie Robinson én melkveehouder in Overijssel, toerde de afgelopen maanden samen met Team Agro-lid Femke Wiersma op een Gouden Trekker door het land om de kanshebbers te bezoeken.

Verbinding
Het collectief van boeren, tuinders en vissers, wil met deze award bewustwording in Nederland creëren over hoe belangrijk het is de verbinding tussen boer en consument te herstellen, te versterken én een positief imago voor de land- en tuinbouw sector te bevorderen.
“Met deze Gouden Trekker willen wij burgers stimuleren samen met boeren en tuinders mee te helpen aan het vergroten van het draagvlak en daarmee het bestaansrecht van de agrarische sector in Nederland”, liet voorzitter Geertjan Kloosterboer van Team Agro NL eerder weten.

2020
Binnenkort start Team Agro NL de nominatieronde voor De Gouden Trekker 2020. Publiek kan dan opnieuw namen inzenden van mensen van wie die een letterlijke Gouden Trekker zijn voor de agrarische sector.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.