Zwolle krijgt als eerste stad in Nederland BurgGAYmeester tijdens Pride

Als eerste stad van Nederland krijgt Zwolle eind volgende maand tijdelijk een heuse BurgGAYmeester. Theatermaker Gina Maria (49) draagt deze eretitel tijdens de Zwolle Pride, die plaatsvindt van 29 augustus tot en met 1 september.

Het moet een functie worden die meer inhoudt dan alleen maar lintjes knippen. "Zelf ben ik opgevoed dat iedereen gelijk is en dat je open moet staan voor ieder zijn gevoel en mening. Mijn hart ligt in Zwolle, ik ben hier geboren en getogen en hou van de stad en al haar inwoners."

Maria noemt het een eer dat ze de eerste BurgGAYmeester mag zijn. Maria: "Met trots zal ik Zwolle vertegenwoordigen en het boegbeeld zijn voor deze periode waarin wij diversiteit en inclusiviteit voor de LHBTI-community in deze regio op de kaart willen zetten. Niet alleen voor het Pride weekend, maar ook op de langer termijn."

Zomercarnaval
Bezoekers van de Zwolle Pride kunnen zich verheugen op een soort zomercarnavalstocht door de binnenstad. Tijdens de tocht dwars door de historische binnenstad van Zwolle hoopt de organisatie dat 'amusement en inhoud samenkomen tot een bruisend en kleurrijk spektakel'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
zwolle pride Cultuur Nieuws
Deel dit artikel: