Omwonenden Coberco-schoorsteen in Deventer vinden steun bij lokale politiek

De oude fabrieksschoorsteen van Coberco in Deventer staat op de nominatie om gesloopt te worden, nu het niet erkend wordt als monument. Buurtbewoners protesteerden en vinden nu gehoor bij de lokale politiek. GroenLinks, VVD en Gemeentebelang willen dat het college gaat kijken naar mogelijkheden om de bekende schoorsteen te behouden.

De projectontwikkelaar wil op het oude terrein van de melkfabriek nieuwe bedrijfspanden bouwen. De schoorsteen zou in de weg staan en te duur zijn. Restauratie zou zeker 150.000 euro gaan kosten. 

Honderden Deventenaren zijn het niet eens met de sloopplannen en willen de beeldbepalende schoorsteen behouden. Ze startten een handtekeningenactie om de gemeente te overtuigen.


Alternatieve oplossingen

GroenLinks, VVD en Gemeentebelang willen nu kijken of er in overleg met de eigenaar naar alternatieve oplossingen gezocht kan worden om de schoorsteen te behouden.

De partijen hebben schriftelijke vragen gesteld over de concrete bouwplannen en of de schoorsteen hierin inpasbaar is. Ook willen de partijen kijken naar de mogelijkheden om de eigenaar te ontlasten van het noodzakelijke onderhoud.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
deventer Nieuws
Deel dit artikel: