nieuws

Sterrenwacht Hellendoorn herdenkt historische maanlanding

Ruimtevaart en sterrenkunde is hip en populair. Nu al helemaal, want de historische maanlanding van 20 juli 1969 , vandaag dus precies vijftig jaar geleden, wordt breed uitgemeten. Ook bij de sterrenwacht in Hellendoorn pakken ze uit. Daar organiseerden ze een middag voor kinderen en lezingen voor volwassenen, mét ruimtevaartdeskundige Hans van der Lande.
"We hebben het natuurlijk heel erg te danken aan mensen als André Kuipers en Wubbo Ockels dat ruimtevaart populair is", vertelt Cor Kolthof van de Hellendoornse sterrenwacht. "De hele aarde kennen we inmiddels wel, net als het zonnestelsel. Maar hoe zit het met de Melkweg en daarbuiten. Het dijt uit, maar hoeveel het uitdijt en waarin, dat zijn natuurlijk hele mooie vragen."

Neil Armstrong

Om over de maanlanding te vertellen heeft de sterrenwacht Hans van der Lande uit Haarlem gevraagd. Hij is geen onbekende in de ruimtevaartindustrie en sprak al eerder met astronauten Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Charles Duke.
De plek waar de Apollo 11 landde op de maan
De plek waar de Apollo 11 landde op de maan © RTV Oost

Magisch

"Ik heb jarenlang gewerkt bij de SpaceExpo in Noordwijk, daardoor heb ik veel informatie erover verzameld en er al veel over verteld."
"Het is magisch als je bedenkt dat die bol daar aan de hemel, dat ze daar op rond gelopen hebben. Daar gaat het over."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.