nieuws

DAG 6 | Het Britten Jeugdstrijkorkest op reis: slapen in de bus en spontane voetbalwedstrijdjes

Het Britten dag 6
Het Britten dag 6 © Het Britten
Het Britten Jeugdstrijkorkest gaat op tournee! En RTV Oost gaat deze muzikale toptalenten volgen nét voor en tijdens hun Scandinavië-tour. De ups en downs, de paniekmomenten en de vreugdedansjes, alles komt voorbij in de persoonlijke vlogs die de jonge (alt)violisten, contrabassisten en cellisten voor ons gaan maken. Vandaag volgen we altvioliste Emma.
Hoi! Ik ben Emma, 19 jaar oud en speel normaal gesproken altviool in het Britten, maar nu op tournee speel ik viool.
Deze dag hebben we uit kunnen slapen, een ochtendwandeling gemaakt en een mooie brug en kerk gevonden. Uiteindelijk zijn we met de bus naar Uddevalla gegaan. Onderweg hebben we bij een groot meer een gepicknickt. Ook hebben we gezwommen in het meer.
We waren nét op tijd op de concertlocatie in Uddevalla. We hadden wel even om te repeteren, voordat we het concert gaven. Dat was in een prachtige kerk met heel mooie akoestiek. Terug in het hotel hebben we een avondmaaltijd gegeten en ons daarna voorbereid op de bonte avond. Die ging door tot diep in de nacht.
Volg Het Britten Jeugdstrijkorkest tijdens hun Scandinavië-tour! Dit is dag 6
Dirigente Loes Visser richtte het orkest in 2007 op zodat strijkers uit Oost-Nederland hun talenten op niveau kunnen ontwikkelen. In 2014 won het orkest de eerste prijs tijdens het prestigieuze Summa Cum Laude Festival in Wenen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.