nieuws

Rijkswaterstaat stelt vanaf morgenochtend hitteprotocol in

Vanaf morgen komt het kwik boven de 30 graden uit
Vanaf morgen komt het kwik boven de 30 graden uit © GettyImages
Ook Rijkswaterstaat neemt maatregelen tegen de hitte. Er wordt morgenochtend vanaf tien uur een hitteprotocol ingesteld. Dat houdt in dat automobilisten die met pech langs de weg staan, direct worden geholpen.
Er wordt dan een berger ingeschakeld die de gestrande automobilist naar een veilige locatie brengt, zoals een tankstation of parkeerplaats.

Extreme hitte

Dat doet Rijkswaterstaat vanwege de voorspelde hitte. Vooral op woensdag en donderdag wordt het met temperaturen richting de veertig graden extreem warm. Ook morgen stijgt het kwik boven de dertig graden uit.
Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers zich goed voor te bereiden en voldoende drinkwater mee te nemen, omdat door hitte de concentratie kan afnemen. Ook is het volgens de organisatie handig om een paraplu mee te nemen die je als parasol kan gebruiken als bij pech op hulp moet worden gewacht.

Bermbranden

Weggebruikers moeten de komende tijd ook rekening houden met overlast door bermbranden als gevolg van droogte. Rijkswaterstaat roept weggebruikers op om hun sigarettenpeuken niet weg te gooien.

Hittemaatregelen

Eerder vandaag gaven de Twentse Rolstoelvierdaagse en ProRail ook aan hun activiteiten aan te passen vanwege de voorspelde hitte.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.