nieuws

Op bedrijventerrein in Hengelo weten ze het zeker: processierups bestrijd je met sprayfolie

Biologische sprayfolie, dat moet de oplossing zijn in de strijd tegen de eikenprocessierups. Daar zijn de ondernemers op bedrijventerrein Westermaat in Hengelo van overtuigd.
De rupsen en nesten worden met de biologische folie besproeid, zodat ze vastzitten en niet meer kunnen bewegen. "Het resultaat dat we nu zien is dat ze het niet overleven en dat is natuurlijk prachtig", vertelt parkmanager John Hommersom van het industrieterrein. 
Is deze speciale sprayfolie de oplossing van het eikenprocessieprobleem?
Na een paar testrondes durven de ondernemers te stellen dat dit middel het meest milieuvriendelijk en goedkoop in de strijd om de eikenprocessierups te verslaan.

Binnen een minuut ingrijpen

Mark Lanting laat bij groenbedrijf Krinkels een emmer zien met dode eikenprocessierupsen. Het is het resultaat als de spuitfolie na een week wordt verwijderd van de eik. "Het voordeel van deze aanpak is dat je binnen een minuut kunt ingrijpen en zo'n nest kunt fixeren", legt Lanting uit. "In twintig minuten kun je een boom doen. Later kom je terug op een handig tijdstip om het nest weg te halen."
Met deze methode blijft de boom in leven. Lanting: "Inmiddels is het zover getest dat er geen schors meer mee komt, de boom blijft volledig intact. Ook vreet het niet in op een of andere manier."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.