nieuws

Overheerlijk 1: Kibbeh met rundvlees en boter van de boerderij

Nadia trapt af met een kooksessie op boerderij Erf-1 in Kampen. Ze staat samen met de Koerdische Sherivan Kocar en zuivelbereidster Irene Prinsen-Bruins in de keuken.
Sherivan Kocar vluchtte twee jaar geleden met haar gezin uit Syrië. Ze woont nu samen met haar man, drie kinderen en schoonmoeder in een appartement in IJsselmuiden. Om de Nederlandse taal en de mensen goed te leren kennen, kookt ze iedere week bij het plaatselijke eeTze, waar elke donderdagavond zo'n veertig mensen komen eten.
Nadia, Sherivan en Irene bereidden een frisse peterseliesalade met kibbeh, een gerecht dat in het Midden-Oosten veel gegeten wordt. De kibbeh heeft een Overijssels tintje. "We hebben rundergehakt van Erf-1, van onze eigen koeien", vertelt Irene. "We hebben echte gekarnde boter en we maken hier op de boerderij Kamper Terp Kaas." 
In de kookserie Overheerlijk bereidt kookboekenschrijfster Nadia Zerouali verrassende gerechten met een Overijssels tintje. De kooksessies zijn een initiatief van de provincie Overijssel. Online verscheen het magazine: 'natafelen met Nadia'. Hierin de verhalen van alle kooksessies en uiteraard de recepten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.