nieuws

Overheerlijk 2: Prijswinnende Roomse kervel is de trots van Tjallien Muis

Voor haar tweede kooksessie is Nadia in de buurtschap Wetering. Ze is op bezoek bij Tjallien Muis. Nadia is jaloers op Tjalliens moestuin. Die staat vol lekkere groenten en kruiden. "Hier heb ik geen geduld voor", bekent ze. "Ik wil wel de groente, maar niet de moeite."
De trots van Tjallien is haar Roomse kervel. De kervel is een van de smaakmakers in de 'Gezellige soep', waarmee ze in juli vorig jaar de OverHEERLIJK receptenwedstrijd van de provincie Overijssel won.
Overheerlijk 2: Prijswinnende Roomse kervel is de trots van Tjallien Muis
Martha Teders uit Lattrop plukt mee in de moestuin. Ook zij deed mee aan de provinciale receptenwedstrijd. Ze won de eerste prijs met haar 'frisse walnoot/kaas salade'. En er is zelfs een derde gast aanwezig: Klaas de Lange van Weerribben Zuivel. Klaas heeft uiteraard zuivelproducten van eigen boerderij meegenomen, waar Nadia wel raad mee weet.
In de kookserie Overheerlijk bereidt kookboekenschrijfster Nadia Zerouali verrassende gerechten met een Overijssels tintje. De kooksessies zijn een initiatief van de provincie Overijssel. Online verscheen het magazine: 'natafelen met Nadia'. Hierin de verhalen van alle kooksessies en uiteraard de recepten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.