nieuws

Overheerlijk 3: Witte maïsmeel + water = Keniaanse ugali

Op recreatiebedrijf de Maathoeve in Heeten ontmoet Nadia een aantal topatleten dat meedeed aan de Halve Marathon Zwolle. En dit keer is het Nadia die kookles krijgt. Er wordt namelijk Keniaanse ugali bereid.  
Nadia staat in de keuken met onder anderen William Wanjiku (winnaar van de halve marahton), Paul Kipprop, Emmanuel Biwott, David Githaka en hun agent Hilda Kigen. Voor Nadia is deze derde kooksessie een bijzondere, want ugali kent ze niet. "Dit wordt heel lekker", zegt ze. "Ik heb het nog nooit gehad, maar zij zijn er gek op, dus het zal lekker zijn."
Overheerlijk
Vanzelfsprekend wordt er ook dit keer gekookt met toevoeging van ingrediënten uit Overijssel. Het vlees en veel van de groenten komen van Sallandse bodem. En koken hoeft niet altijd heel ingewikkeld te zijn. Nadia zet bloemkool met nootmuskaat op tafel. Zo simpel kan het soms zijn.
In de kookserie Overheerlijk bereidt kookboekenschrijfster Nadia Zerouali verrassende gerechten met een Overijssels tintje. De kooksessies zijn een initiatief van de provincie Overijssel. Online verscheen het magazine: 'natafelen met Nadia'. Hierin de verhalen van alle kooksessies en uiteraard de recepten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.