nieuws

Overheerlijk 4: Italiaanse broodsalade met paling, carpaccio of met niks

Italiaanse broodsalade met paling of carpaccio. Of - zoals Nadia het eet - zonder vlees of vis, want dat is ook lekker. Nadia maakt de salade met een groep Hardenbergers die zichzelf de tieners van toen noemt. Niet eerder kookten de leden van de groep samen. Daar brengt Nadia verandering in.
Zo'n Italiaanse broodsalade eet je vanaf een groot bord of een grote schaal. Volgens Nadia heeft dat een groot voordeel: iedereen krijgt wat hem of haar toekomt. Dat gaat min of meer vanzelf, zegt ze. "Vergelijk het maar met het laatste koekje op een schaal. Die blijft het langst liggen van alle koekjes."
Overheerlijk 4: Italiaanse broodsalade met paling, carpaccio of met niks
Normaal gesproken maakt Nadia de broodsalade met oud brood. Brood dat eigenlijk nog te lekker is om weg te gooien. In haar vierde kooksessie zondigt Nadia. Ze maakt de salade met super vers brood. Brood met een verhaal, vertelt bakker Guido Alferink van Bakkerij van der Most. 
In de kookserie Overheerlijk bereidt kookboekenschrijfster Nadia Zerouali verrassende gerechten met een Overijssels tintje. De kooksessies zijn een initiatief van de provincie Overijssel. Online verscheen het magazine: 'natafelen met Nadia'. Hierin de verhalen van alle kooksessies en uiteraard de recepten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.