Overheerlijk 5: voetballers 'Olde ZACen' uit Zwolle genieten van gegrilde asperges

Normaal gesproken nuttigen de oudgedienden van voetbalvereniging Z.A.C. uit Zwolle een biertje met bitterballen tijdens de derde helft. Maar deze keer koken ze met Nadia Zerouali een heerlijke maaltijd met gegrilde asperges.

Iedere donderdagavond om half negen staan de mannen van Z.A.C. op het veld, klaar voor de training. Op een half veld, want een hele valt niet meer te belopen. "Dan gaan we lekker met elkaar voetballen", vertellen de voetballers. Niet voor niets heet het team 'het Olde ZACen team', want de oudste speler, Jos, is 72 jaar oud. "Die kan nog redelijk voetballen. Iedere donderdag scoort hij wel een doelpunt."

Aspergeboerin Nicole Koks komt persoonlijk de laatste oogst van dit seizoen langs brengen voor op de barbecue. "Asperges hebben veel vocht. Als je ze grilt, behouden ze hun eigen vocht", legt Nadia uit. Terwijl er genoten wordt van het bereiden en het eten van de maaltijd, wordt er nog wel een oproep gedaan voor versterking. Waarbij pieken in de derde helft uiteraard een belangrijke eigenschap moet zijn.

Klik hier voor de recepten en de bereidingswijze van de asperges en krieltjes.

In de kookserie Overheerlijk bereidt kookboekenschrijfster Nadia Zerouali verrassende gerechten met een Overijssels tintje. De kooksessies zijn een initiatief van de provincie Overijssel. Online verscheen het magazine: 'natafelen met Nadia'. Hierin de verhalen van alle kooksessies en uiteraard de recepten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: