nieuws

Overheerlijk 8: Leerlingen Zone College bakken hamburgers van zeewier

Kok Nadia Zerouali duikt met Wierdense leerlingen van het Zone College in Almelo de keuken in om een heuse hamburger van zeewier te bakken. Een gezonde burger dus. Niet alle leerlingen zijn vooraf even enthousiast over de vegetarische hap.
Al snel liggen de zeewierburgers te bakken in de boter en wordt de sla schoongespoeld onder de kraan. De leerlingen redden zich prima in de keuken.
Een van de leerlingen in de klas is vegetarisch. Dat heeft ze vanuit huis meegekregen. "Ik vind vlees ook niet zo lekker." Samen met Nadia maakt ze met echte boerenyoghurt een saus voor op de hamburger.
Als de hamburgers met een lekkere plak kaas en de saus op het broodje liggen neemt iedereen een flinke hap. Dan blijkt dat zo'n zeewierburger nog helemaal zo gek niet is.
In de kookserie Overheerlijk bereidt kookboekenschrijfster Nadia Zerouali verrassende gerechten met een Overijssels tintje. De kooksessies zijn een initiatief van de provincie Overijssel. Online verscheen het magazine: 'natafelen met Nadia'. Hierin de verhalen van alle kooksessies en uiteraard de recepten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.