nieuws

Overheerlijk 9: Gestoofde couscous van Nadia

In de laatste kooksessie van Overheerlijk stooft Nadia couscous in de pan die haar moeder meenam toen ze naar Nederland kwam. Gestoofde couscous een van de favoriete gerechten van Nadia.
Nadia staat onder anderen in de keuken met de Molukse Nonna Timorason die is geboren en getogen in Almelo. In haar koffietent Meisje in Enschede brengt ze mensen en culturen samen. Wat volgt is een kooksessie vol herkenning en mooie verhalen.
Op tafel staan mooie gerechten als gestoomde couscous, gebakken oesterzwammen en snijbiet. De oesterzwammen komen van circulair ondernemer Michel Brans. Hij kweekt de zwammen op koffiedik. 
Van Nonna wil Nadia graag weten waarom ze voor snijbiet koos. Nonna: "Dat adviseerde mijn vaste groenteman die op de markt in Enschede staat mij. Ik koop het liefst zoveel mogelijk op de markt. De marktkooplui kennen hun product goed, weten wat er bij het seizoen past en je betaalt een eerlijke prijs. Dat vind ik belangrijk.”
In de kookserie Overheerlijk bereidt kookboekenschrijfster Nadia Zerouali verrassende gerechten met een Overijssels tintje. De kooksessies zijn een initiatief van de provincie Overijssel. Online verscheen het magazine: 'natafelen met Nadia'. Hierin de verhalen van alle kooksessies en uiteraard de recepten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.