DAG 9 | Het Britten Jeugdstrijkorkest op reis: weer terug naar huis

Het Britten Jeugdstrijkorkest gaat op tournee! En RTV Oost gaat deze muzikale toptalenten volgen nét voor en tijdens hun Scandinavië-tour. De ups en downs, de paniekmomenten en de vreugdedansjes, alles komt voorbij in de persoonlijke vlogs die de jonge (alt)violisten, contrabassisten en cellisten voor ons gaan maken. Vandaag volgen we celliste Aymara en altvioliste Silke.

Ik ben Aymara Gosen, 16 jaar en ik speel cello in het orkest. Op vrijdag reisden we van Kopenhagen weer terug naar Zwolle. Om 09.00 uur 's ochtends vertrok de bus. De eerste uren in de bus heeft iedereen gewoon uitgerust en geslapen. We hebben in Duitsland bij een tankstation geluncht, maar pas richting de avond kwam iedereen in de bus pas echt tot leven.

We hebben veel in de file gestaan, dus in plaats van de verwachte aankomsttijd van 18.00/19.00 uur, waren we pas rond 21.30 uur in Zwolle. Daar heeft iedereen uitgebreid afscheid genomen en scheidden onze wegen.

Dirigente Loes Visser richtte het orkest in 2007 op zodat strijkers uit Oost-Nederland hun talenten op niveau kunnen ontwikkelen. In 2014 won het orkest de eerste prijs tijdens het prestigieuze Summa Cum Laude Festival in Wenen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: