nieuws

De goedkoopste terrassen van Nederland vind je in Zwolle en Enschede

Biertje op het terras
Biertje op het terras © RTV Oost
Zwolle en Enschede behoren tot de steden met de goedkoopste terrassen van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van horeca-adviesbureau Van Spronsen. Zwolle heeft net als vorig jaar het goedkoopste rondje van het land.
Voor het onderzoek werd in iedere stad een rondje met twee koffie, twee fris, twee bier en twee rosé besteld. In Zwolle moest hier 21,88 euro voor betaald worden. Dat is 2,5 procent meer dan in 2018, maar nog steeds het goedkoopste van Nederland.
Ook Enschede scoort goed. Hetzelfde rondje kost daar 22,03 euro. De prijs steeg hier met 2 procent in vergelijking met vorig jaar. Landelijk gezien stegen de prijzen gemiddeld met 3,1 procent.

"Hardste stijging in jaren"

Onderzoeker Niek Timmermans spreekt tegenover de NOS van de "hardste toename in jaren". Dat komt vooral door de btw-verhoging van 6 naar 9 procent. Zonder die verhoging was de prijsstijging 1,9 procent geweest.
Amsterdam is in het onderzoek voor het vijfde jaar op rij veruit de duurste stad om een rondje te bestellen. Daar kost het rondje 27,05 euro. Na Amsterdam volgen Den Haag, Haarlem en Den Bosch.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.