nieuws

Provincie Overijssel houdt toestand wegen in de gaten, maar gaat niet strooien

Wegenbouwers werken in extreme hitte
Wegenbouwers werken in extreme hitte © RTV Oost
Provincie Overijssel neemt nog geen extra onderhoudsmaatregelen voor de wegen in verband met de hitte. Uit een schouw is gebleken dat dit nog niet nodig is, zo laat een woordvoerder desgevraagd weten.
Door tropische temperaturen kunnen wegen extra snel slijten of zelfs kapot gereden worden. Dat gebeurt als de bovenlaag van het asfalt zacht wordt en loslaat.
Vorig jaar strooide de provincie uit voorzorg met pekel op de wegen. Dat gebeurt deze week ook in andere delen van het land. Maar niet meer in Overijssel. "Uit nadere inspecties is gebleken dat het niets uitmaakt, terwijl de kosten erg hoog zijn", aldus de woordvoerder.
Extra aandacht krijgen de bruggen, waarvan het staal uitzet door de hitte. Soms wordt een deel van de brug weggeslepen; waar dit niet kan wordt het wegdek gekoeld met water. Dit gebeurt momenteel bij de Emtenbroekerdijkbrug over het kanaal Almelo-De Haandrik bij Hardenberg en de Blauwe Hand brug in Wanneperveen.
Brugwachters en sluiswachters hebben extra zonnebrandcrème gekregen, omdat zij regelmatig naar buiten moeten en vaker blootstaan aan de zonnestraling.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.