Verdachte van moord op Steenwijker Halil Erol komt weer vrij

Matthias M., de verdachte van de moord op Halil Erol uit Steenwijk, komt vandaag of morgen vrij. Dat heeft de rechtbank vandaag besloten, meldt RTV Drenthe. Er is niet genoeg bewijs om de Meppelaar langer vast te houden.

M. werd vorige maand aangehouden nadat er forensisch onderzoek was gedaan in een woning in Meppel. De verdachte woonde in dit huis toen Erol verdween in 2010. 

De Meppelaar is eerder aangehouden in het onderzoek naar de dood van Erol. Op eerder aangetroffen goederen werden sporen aangetroffen die in zijn richting wezen.  

Brandende auto

Erol zou op de dag van zijn vermissing samen met zijn ex-vrouw, kinderen en toenmalige bewoners in het huis aan de Jan Sluytersstraat geweest zijn. Een dag later werd de auto van Erol brandend gevonden in het Groningse Haren.

Een aantal van zijn ledematen werd een week later ontdekt in de Steenwijker Aa in Eesveen, net buiten Steenwijk. Drie jaar later vonden twee wandelaars in het natuurgebied De Kiersche Wijde in Wanneperveen de romp van Erol. Zijn hoofd en handen zijn nooit gevonden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Halil Erol Kop van Overijssel Nieuws
Deel dit artikel: