nieuws

Enschede breidt warmtenet uit: leidingen worden gelegd

De leiding gaat in de grond
De leiding gaat in de grond © RTV Oost
Het is een soort aorta: een enorme leiding die alle warmtenetten in Roombeek - en de toekomst heel Enschede - met elkaar moet verbinden. De leiding werd gisteren op 150 meter diepte de grond ingeboord en sluit zo'n veertigduizend huishoudens aan op duurzame warmte. Te beginnen bij de wijk Roombeek.
Met afvalverwerkingsbedrijf Twence in de buurt ligt die warmte voor het oprapen. "Die levert ons de restwarmte. De uitbreiding van het huidige warmtenet is een verduurzaming voor heel Enschede", legt projectleider Ronald van der Linden van Ennatuurlijk uit. 

Aftakkingen

De enorme leiding vormt dus de hoofdsnelweg voor al die aftakkingen naar de huizen. Het duurt nog even voordat al die huizen daadwerkelijk van de duurzame warmte gebruik kunnen maken, maar het doel is om op den duur heel Enschede er op aan te sluiten, zegt wethouder Jeroen Diepemaat.
"We moeten van het gas af, dat is nou eenmaal een opgave die we met zijn allen hebben, en een oplossing in dichtbevolkt stedelijk gebied is dit warmtenet."

Gelijke kosten

Qua kosten hoef je overigens niet te verwachten dat je minder hoeft te betalen voor de duurzame warmte; in vergelijking met gas zijn die naar verwachting redelijk gelijk. 
Enschede breidt warmtenet uit; de leidingen worden gelegd
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.