nieuws

'Zwanenberg Food Group en Struik Foods in gesprek over fusie'

Zwanenberg en Struik spreken over een fusie
Zwanenberg en Struik spreken over een fusie © Google Streetview
Worst- en hammenmaker Zwanenberg uit Almelo heeft het oog laten vallen op de Veluwse soep- en sauzenfabrikant Struik. De twee voeren inmiddels fusiegesprekken, zo laten de beide bedrijven weten. Samen willen ze supermarktketens beter partij bieden.
De familie Van der Laan, de eigenaar van Zwanenberg, en de familie Van Drie, die haar geld met de gelijknamige kalfsslachterijen verdiende, voeren gesprekken over een fusie, zo meldt de Telegraaf.
De sleutel tot de fusie is in handen van de familie Van Drie. Die werd drie jaar geleden grootaandeelhouder van Struik, nadat Hans Struik het bedrijf van zijn vader noodgedwongen moest verkopen wegens financiële problemen. Struik werd in 1952 in Voorthuizen opgericht door Bernardus Struik. In 1965 zette zijn toen 24-jarige zoon Hans het bedrijf voort.

Kips

Zwanenberg is een maatje groter dan Struik. Het maakt vooral houdbaar vlees, het bekendste merk in ons land is Kips Leverworst. Vorig jaar nam Zwanenberg de Unox-fabriek van Unilever in Oss al over, nadat het sinds 1981 al verschillende kleinere overnames in ons land deed. Zwanenberg heeft zo'n 1.600 medewerkers en een omzet van ongeveer 400 miljoen euro.
De directies van beide bedrijven bevestigen in een gezamenlijke verklaring dat er "aftastende gesprekken hebben plaatsgevonden. Het is echter te vroeg om daar op dit moment enige conclusie aan te verbinden".
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.