nieuws

Afgesloten N35 leidt tot massale snelheidsovertredingen in buitengebied

De afsluiting van de N35 zorgt voor snelheidsovertredingen in het buitengebied
De afsluiting van de N35 zorgt voor snelheidsovertredingen in het buitengebied © Google Streetview
De N35 is sinds vorige week afgesloten tussen de spoorwegovergang bij Mariënheem en de Salland-Twentetunnel in Nijverdal. Het zorgt ervoor dat het verkeer massaal de wegen in het buitengebied opzoekt én daar flink de toegestane snelheid overtreedt.
Met name op de Luttenbergerweg onder Hellendoorn is het deze weken fors drukker. Deze valt ook in een knooppunt van diverse fietsroutes, waar in deze vakantieperiode ook weer volop gebruik van wordt gemaakt. De maximumsnelheid voor automobilisten op deze weg is 60 kilometer per uur.
"Er werd bij ons massaal geklaagd over voertuigen die te hard zouden rijden en voor gevaarlijke situaties zouden zorgen", meldt de politie. "Wij hebben daar nu op meerdere dagen gestaan om te controleren en het viel ons op dat er echt veel te hard werd gereden, ook in de drukke spits."

40 kilometer te hard
Meerdere bestuurders gingen afgelopen dagen op de bon. In sommige gevallen reden ze meer dan 40 kilometer harder dan toegestaan. "Er werd in de spits meerdere malen ingehaald om vervolgens korte gaten snel dicht te kunnen rijden", aldus de politie. "Die minuut winst door sneller te rijden weegt niet op tegen het gevaar."
De politie laat weten dat het ook de komende tijd blijft controleren op de wegen in de buitengebieden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.