nieuws

Almeloos gezin sliep in woonkamer uit angst voor stalker

De man zou gedreigd hebben het meisje dood te schieten
De man zou gedreigd hebben het meisje dood te schieten © GettyImages
Een 24-jarige man uit Almelo zou vorig jaar maandenlang een jong meisje uit zijn woonplaats gestalkt en bedreigd hebben. Voor het meisje en de overige gezinsleden was de situatie zo bedreigend dat ze met het hele gezin een tijd noodgedwongen in de woonkamer sliepen. Ze waren bang dat de Almeloër het meisje wat aan zou doen.
Dat werd vandaag bekend tijdens een pro-formazitting tegen de man. Hij zou het meisje willekeurig uitgekozen hebben. 

Verminken en doodschieten

De Almeloër zou het meisje in augustus en september vorig jaar op allerlei manieren lastig gevallen hebben. In videogesprekken zou hij gedreigd hebben haar dood te schieten en dat ook tegen haar moeder gezegd hebben. Ook dreigde hij het meisje te verminken.
De man werd in september opgepakt en zit sindsdien vast. Recent werd hij onderzocht in het Pieter Baan Centrum (PBC). Door een miscommunicatie was het rapport van het PBC vandaag nog niet af. De verdachte weigerde mee te werken aan verder onderzoek. 
Deskundigen van het PBC hebben aangegeven dat ze door de weigerende houding van de 24-jarige geen conclusie kunnen trekken over eventuele stoornissen en toerekeningsvatbaarheid. Ze constateerden wel een gebrekkige ontwikkeling van de geestesvermogens vast.

'Groot risico'

De man zou erg volhardend zijn in zijn stalkingsgedrag. De kans dat hij daarmee doorgaat en dat het daarbij gewelddadig uit de hand loopt is groot. De officier van justitie gaf aan dat met dit gevaar een strafeis met tbs en dwangverpleging zeker tot de mogelijkheden behoort. 
Het slachtoffer van de 24-jarige hoeft voorlopig niet bang te zijn voor haar belager. De man blijft in ieder geval tot aan de volgende zitting achter de tralies. Waarschijnlijk gaat de zaak in september verder.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.