nieuws

Dicky Woodstock: precies vijftig jaar na het échte Woodstock

Het wordt dit jaar een bijzondere editie van het Dicky Woodstock Festival, dat donderdag in Steenwijkerwold begint. Precies vijftig jaar geleden, in 1969, werd het oorspronkelijke Woodstock in Amerika gehouden. Daarom treedt zaterdagavond de gelegenheidsband 'The Woodstock Company' op. De band neemt je mee naar de hippiesfeer van het échte Woodstock.
Nieuw onderdeel is het 'Feestcafé', een gemoedelijke tent in de sfeer van een bruin café met muziek van eigen bodem en live zangers.
Wat in 1989 begon met vier bands in een weiland, is uitgegroeid tot een evenement met landelijke uitstraling en zo'n 25.000 bezoekers. Toch waakt de organisatie ervoor dat het oorspronkelijke karakter van Dicky Woodstock (een gezellig plattelandsfeest) niet verloren gaat.

Programma

Headliners dit jaar zijn De Jeugd van Tegenwoordig (donderdagavond) en Danny Vera, Kris Kross Amsterdam en de Golden Earring op zaterdagavond. De vrijdag is traditiegetrouw voor de dialectbands. Dit jaar Bökkers, Mooi Wark, Boetners en Old Ni-js. Zaterdag overdag is als altijd de Familiedag met een boerentrekker Trekwedstrijd en het Zwientietikken.
Klik op onderstaande foto en lees alles over 31 jaar Dicky Woodstock!
(foto: Sanne de Jong)
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.