Steenwijk is even het Mekka voor metalfans: "Niet te veel poeha, gewoon gáán!"

Met een line-up van internationale bands en bezoekers van dertig verschillende nationaliteiten is het Steenwijkse Stonehenge Metalfestival een begrip voor de liefhebbers geworden. Hoewel het dit jaar de 25e editie is, wil organisator Rene Brugmans het niet groots vieren: "Niet te veel poeha, gewoon gezellig houden en gáán!"

Het zijn vooral de hardere soorten metal die fans naar het festival trekken. Bands als Altar, Skeletal remains, Extreme Noise Terror and I am morbid moeten het niet hebben van melodieën en akkoorden. "Je moet daar een beetje ingroeien" legt bezoeker van het eerste uur André uit. 

Saamhorigheid

Toch is de muziek niet het enige wat bezoekers naar het festival lokt. Onder de metalfans is het gevoel van saamhorigheid groot. André: "Ik kom hier zoveel bekenden tegen, dat ik de helft van de bands gewoon mis. Het is gewoon een gezellig feestje, bier en gewoon kapot gaan."

Rene Brugmans, organisator van het eerste uur wil niet dat het festival verder groeit. Een aantal jaar geleden werd de stap gemaakt van jongerencentrum De Buze naar twee podia op een parkeerterrein bij het station van Steenwijk. "We hebben nu 2000 bezoekers en dat is genoeg. Ook een meerdaags festival doen we niet. Het is gewoon mooi zo."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: