nieuws

Stadhuis in Zwolle staat in de 'groene bouwhekken'

Om de steigers bij het stadhuis in Zwolle een beter aanzicht te geven zijn er speciale houten hekken met plantenbakken geplaatst. Het gaat om de zogeheten 'groene bouwhekken'.
Omdat het dak van het stadhuis wordt gerenoveerd, staat het pand in de steigers. De gemeente hoort bij een dergelijk aanbesteding ook een klein deel te gunnen aan een lokaal maatschappelijk initiatief. Zodoende kwamen de aannemer en de gemeente bij het bedrijf Groene Bouwhekken uit Utrecht terecht.
Dit bedrijf ontwierp speciale houten hekken waardoor de steigers minder opvallen. De hekken worden onderaan de steigers geplaatst en zijn gemaakt door mensen die een achterstand hebben tot de arbeidsmarkt. Dat gebeurde via een project van het Leger des Heils in Zwolle. 

Klus in de Wijk

Ook het Zwolse initiatief 'Klus in de Wijk' is bij het project betrokken. Deze instantie zet zich ook in voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Klus in de Wijk heeft de hekken geplaatst en zorgt voor de planten.
Eind september moet de renovatie van het dak klaar zijn. De houten hekken met de plantenbakken kunnen daarna ergens anders opnieuw worden gebruikt. Maar waar dat zal zijn is nog niet bekend.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.