nieuws

OM in beroep tegen vrijlating verdachte in moordzaak Steenwijker Halil Erol

De verdachte is onlangs vrijgelaten
De verdachte is onlangs vrijgelaten © RTV Oost
Het Openbaar Ministerie gaat in beroep tegen de vrijlating van een man uit Meppel, hij wordt verdacht van de moord op Halil Erol uit Steenwijk. Tot het beroep dient, blijft de verdachte vastzitten. Dat meldt RTV Drenthe.
Volgens de rechtbank is er te weinig bewijs tegen de Meppelaar om hem nog langer vast te houden. Wel blijft de man verdachte in de moordzaak. Het OM vindt dat die vrijlating onterecht is.

Aangetroffen sporen

De verdachte is vorige maand aangehouden nadat er forensisch onderzoek was gedaan in een woning aan de Jan Sluytersstraat in Meppel. De verdachte woonde in dit huis toen Erol verdween in 2010. 
De Meppelaar is eerder aangehouden in het onderzoek naar de dood van Erol. Op eerder aangetroffen goederen werden sporen aangetroffen die in zijn richting wezen.  

Brandende auto

Erol zou op de dag van zijn vermissing samen met zijn ex-vrouw, kinderen en toenmalige bewoners in het huis aan de Jan Sluytersstraat geweest zijn. Een dag later werd de auto van Erol brandend gevonden in het Groningse Haren.
Een aantal van zijn ledematen werd een week later ontdekt in de Steenwijker Aa in Eesveen, net buiten Steenwijk. Drie jaar later vonden twee wandelaars in het natuurgebied De Kiersche Wijde in Wanneperveen de romp van Erol. Zijn hoofd en handen zijn nooit gevonden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.