Brabantse pedofiel krijgt 4,5 jaar cel voor misbruik jongen uit Rijssen

Een 50-jarige man uit Den Bosch moet 4,5 jaar de cel in omdat hij jarenlang de geadopteerde zoon van een stel uit Rijssen misbruikte. Het stel kende de man omdat hij veel vrijwilligerswerk deed in een weeshuis in Oeganda, waar hun zoon vandaan kwam.

De zaak kwam aan het licht toen begeleiders van een jeugdinstelling hoorden dat het tienjarige slachtoffer wilde gaan logeren bij de verdachte. Ze spraken de ouders van de jongen daarop aan. Uiteindelijk vertelde de jongen dat de goede huisvriend en vertrouweling hem al jarenlang misbruikte en daar ook opnamen van maakte. 


Na de aanhouding van de 50-jarige werd in zijn woning een enorme verzameling kinderporno en grote hoeveelheid kinderondergoed gevonden. Op de computer van de man werden veel opnamen gevonden van de jongen uit Rijssen. Ook werden er opnamen gevonden van het misbruik van minderjarige jongens in een weeshuis in Oeganda, waar de man al jarenlang vrijwilliger was.

Tijdens de rechtszaak twee weken geleden bekende de Brabander dat hij seks had met de slachtoffers, maar hij zei dat het initiatief van de jongens kwam. Deskundigen zeggen dat de man een pedofiele stoornis heeft en denken dat een behandeling nodig is. Bovendien moet hij vijfduizend euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
misbruik pedofiel 112 rijssen Reggestreek Nieuws
Deel dit artikel: