nieuws

'Geluksmakelaar' Zwolle gebruikt in misleidende advertenties: "Klant raakte honderden euro's kwijt"

John Kosterman, beter bekend als de 'geluksmakelaar' van Zwolle, wordt gebruikt in misleidende advertenties over verkoop van loten. Dat gebeurt via phishingmails die via Facebook Messenger worden verstuurd. 
Van een mevrouw weet hij dat ze honderden euro's kwijt is geraakt, omdat ze dacht dat het allemaal wel klopte. Ook van andere Facebookvrienden krijgt hij reacties. De meesten vragen hem of dat wat ze lezen in de advertenties, wel klopt.
De advertenties zouden er professioneel en vertrouwelijk uitzien. Er staat een link in met een boodschap dat op die manier geld gewonnen kan worden, uiteraard door eerst zelf geld over te maken. Daarbij is onder meer een foto van Kosterman gebruikt en staat in de advertentie dat hijzelf op die manier al negentigduizend euro zou hebben gewonnen.

Geld overmaken

Toch kan iedereen wel nagaan dat dit niet klopt. Wie op de link klikt, wordt verwezen naar de bank van Western Union om vanuit daar geld over te maken. Kosterman benadrukt dat hij alleen maar loten verkoopt in de winkel en niet online. 
Tot nu toe heeft Kosterman nog geen actie ondernomen richting Facebook. Zolang hij zelf de link naar deze advertentie niet heeft, kan hij daar ook geen melding van maken. Het enige dat hij kan doen, is iedereen waarschuwen om de oplichtingsmails te negeren.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.