nieuws

Afscheid wijkagent Bennie Visschedijk: 'Zo eentje krijgen we nooit weer'

Een spontaan afscheid op het terras
Een spontaan afscheid op het terras © RTV Oost / Jaap Even
Bennie Visschedijk arriveert vlak voor half elf, als zijn afscheidsreceptie begint, op de fiets bij de Foodhal aan de Hoge Bothofstraat. Nadat hij de tweewieler netjes op slot heeft gezet, loopt hij naar het terras, waar al enkele mensen zijn. En daar begint spontaan het handen schudden.
De voorzitter van de wijkraad sluit na een uurtje ook aan in de rij. Om de wijkagent, die met pensioen gaat, toch vooral ook even binnen te laten kijken. "We zijn niet voor niks zo druk geweest met het versieren", zegt ze lachend.

Zoals Bennie het wil

De wijkraad de Bothoven heeft dit afscheid georganiseerd. Op de manier zoals Bennie het zelf wil. "Ik heb een heleboel mensen uitgenodigd", zegt hij tijdens het handen schudden. "En gelukkig zijn er ook heel veel mensen gekomen."
Een collega-wijkagent is er zelfs voor uit Rotterdam gekomen. Maar er zijn ook veel mensen uit de buurt. "Toen ik nog slangen thuis had, kwam hij geregeld langs. Wilde hij op de foto met die grote", vertelt een bezoeker.

Lid van de familie

Een ander ziet de vertrekkend wijkagent als een vriend, een lid van de familie. "Zo eentje krijgen we nooit weer. Zijn opvolger? Die mag ik nou al niet", roept hij, waarop een schaterlach volgt.
Visschedijk gaat na een carrière van 48 jaar bij de politie met pensioen. De laatste tien jaar was hij wijkagent in de Bothoven. Veel wijkbewoners kwamen hem de hand schudden. Vanmorgen was hij rond half half zes van huis gehaald voor een uitgebreid ontbijt in het politiebureau.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.