nieuws

Herkansing voor Heetense Galoppade na hitte: 'Wij zijn hartstikke blij'

Paardensportevenement De Galoppade in Heeten gaat na de hittegolf van vorige week nu met volle kracht vooruit. Afgelaste onderdelen worden deze week in de middag en avond ingehaald.
Vorige week trok de organisatie noodgedwongen de stekker uit de eerste wedstrijden van De Gallopade. "Te warm voor de paarden", aldus Hans van Tartwijk van de organisatie. "We zaten flink in de rats, maar nu kunnen we het programma inhalen. We zijn hartstikke blij."

Voldoening

Van Tartwijk is vooral ook blij voor al die vrijwilligers die vorige week zoveel werk hadden verzet om het evenement door te kunnen laten gaan. Telkens werden vanwege de hitte weer aanpassingen gedaan. Tevergeefs. "Ik word er echt warm van, als ik bedenk hoeveel werk er door de vrijwilligers is verzet. Het geeft voldoening dat het nu toch door kan gaan."
Vanmiddag om vier uur begint het programma dat tot negen uur vanavond duurt. Donderdag en vrijdag wordt er op dezelfde tijden gereden. Zaterdag zal het oorspronkelijke programma gewoon afgewerkt worden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.