Buurtbewoonster waarschuwt voor nepbrieven buurt-app

Inwoners van Haaksbergen en Sint Isidorushoeve waarschuwen voor nepbrieven, die vermoedelijk zijn bedoeld om nieuwe deelnemers te werven voor een buurtapp. Het gaat om geprinte brieven die, kennelijk om het vertrouwen te winnen, zijn ondertekend door een buurtbewoner. Maar die buurtbewoner zegt van niets te weten.

De zaak kwam aan het rollen nadat een inwoonster van Sint Isidorushoeve een bericht op Facebook plaatste, waarin ze haar plaatsgenoten waarschuwt voor de nepbrieven. In de bewuste brief worden buurtbewoners geattendeerd op de mogelijkheid om zich aan te melden voor de buurtapp en hoe ze dat dan moeten doen.


Dergelijke buurtapps blijken een geducht wapen in de strijd tegen criminaliteit. Zo waarschuwen bijvoorbeeld buurtbewoners elkaar via de app wanneer zich ongure types in een wijk ophouden.

'Brief komt niet van mij'

De inwoonster van Sint Isidorushoeve waarschuwt haar plaatsgenoten extra alert te zijn. "Iemand heeft uit mijn naam bijgevoegde brief rondgestuurd. Deze brief komt niet van mij en ik weet ook niet hoeveel van deze brieven zijn verstuurd."

Zelf wil ze hier verder niet meer op ingaan. Haar man laat weten dat er erg veel reacties op het bericht zijn binnengekomen: "We hebben nog geen aangifte gedaan, maar waarschijnlijk gaan we dat alsnog doen."

Tientallen reacties
Op haar bericht kwamen enkele tientallen reacties. Uit die reacties blijkt dat dezelfde brieven ook al zouden zijn opgedoken in Haaksbergen, waar Sint Isidorushoeve onder valt, en Hengelo.

De mensen achter de gewraakte buurtapp waren niet bereikbaar voor commentaar. Een politiewoordvoerster kan nog niet vertellen hoeveel klachten er bij de politie bekend zijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Haaksbergen Hengelo Nieuws
Deel dit artikel: